Examen opleiding drone piloot

Drone Flight Academy is hét adres voor iedereen die een drone opleiding wil volgen om drone piloot te worden. Naast het volgen van theorie- en praktijklessen moet je dan uiteraard ook een examen voor je drone opleiding afleggen. Wil je professioneel of commercieel met drones vliegen, dan heb je een drone brevet nodig, dit is de mini-drone opleiding, ROC-Light, voor commerciële doeleinden en de RPA-L opleiding is voor professionele doeleinden. 

Examen drone opleiding

Onze drone opleidingen bestaan uit een theoriegedeelte, gevolgd door een praktijkgedeelte. Na het afronden van de theorie- en praktijklessen bij de RPA-L drone opleiding mag je het drone examen afleggen. Tijdens het theoriegedeelte leer je alles wat je moet weten over de wet- en regelgeving rondom het vliegen met drones in het Nederlandse luchtruim, leer je over luchtvaartmeteorologie en hoe je het beste je vlucht kunt voorbereiden. Tijdens het praktijk gedeelte ga je aan de slag met het vliegen met drones. Je leert onder begeleiding van een van onze ervaren drone instructeurs eerst de basis van het vliegen met een drone. Heb je dat onder de knie, dan volgt een gedeelte noodgevallen en een onderdeel advanced manoeuvres. Heb je deze onderdelen van de opleiding RPA-L goed afgerond, dan mag je meedoen met het praktijkexamen drone vliegen. 

Voor de minidrone opleiding, ROC-Light volgt na een dag praktijkles een theorie examen.

Examen drone brevet gehaald?

Wanneer je het examen van de RPA-L opleiding met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je een certificaat van deelname. Met het certificaat van de RPA-L opleiding kun je het Bewijs van Bevoegdheid aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit is in Nederland, naast een medische keuring, verplicht bij beroepsmatig of zakelijk gebruik van drones.

Ja, ik wil me aanmelden voor een drone opleiding!

Wil je graag drone piloot worden en je inschrijven voor een drone opleiding bij Drone Flight Academy, meld je vandaag nog aan en kies jouw gewenste datum om je drone brevet te halen!
Meld aan

Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones.