Het team van Drone Flight Academy

Om ervoor te kunnen zorgen dat onze cursisten veilig en goed voorbereid aan de slag kunnen gaan als dronepiloot, bestaat ons team uit ervaren instructeurs en medewerkers. Gezamenlijk hebben ze meer dan 75 jaar ervaring in het vliegen met onbemande vliegtuigen. We stellen ons team graag aan je voor, dan weet je vast wie je tegen kunt komen wanneer je je hebt aangemeld voor een van onze opleidingen.

Henk Ottens, Senior RPAS Instructor

Henk Ottens was jarenlang Head of Training en Commandant van de “Defensie School voor Onbemande Luchtvaartuigen" en werkte, vanaf 1997, als kerninstructeur met het Sperwer UAV-systeem. Hij was bevoegd op de RAVEN RQ-11B voor Nationale Operaties, inclusief instructie en nachtvlieg bevoegdheid. Henk is een zeer ervaren drone instructeur en in bezit van RPA-L bevoegdheid inclusief FI (Flight Instructeur) en RT (RadioTelephony).

Binnen Drone Flight Academy is Henk actief als senior instructeur en examinator. 

Frits Müller, Compliance Monitoring & Safety Manager/RPAS instructeur

Frits Müller heeft de Defensie eenheid “op afstand bestuurbare onbemande luchtvaartuigen” opgericht. Binnen Defensie is hij opgeleidt tot Flight Safety Manager. Hij heeft 15 jaar ervaring met militaire drones en 4 jaar ervaring in de civiele dronewereld. Frits Müller is in bezit van RPA-L bevoegdheid inclusief FI (Flight Instructeur), zowel in Nederland als in Duitsland. Hij is ervaren in het gebruik, de opleiding en inzet van de drones bij Drone Flight Academy.

Binnen Drone Flight Academy is Frits Müller verantwoordelijk voor de kwaliteit, vliegveiligheid en Arbo. Uiteraard geeft Frits Müller ook theorie en praktijk instructie.

Bekijk Frits op Linkedin

Frits van Laar, RPAS instructeur

Frits van Laar heeft gewerkt bij politie en Openbaar Ministerie. Daarnaast is hij al meer dan 30 jaar actief als model helikopterpiloot.

Frits van Laar heeft jarenlange ervaring als instructeur en examinator radiografisch bestuurde helikopters voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Daarnaast is Frits van Laar wedstrijd official bij de Federation Aeronautique Internationale (F.A.I.).

Sinds 2006 houdt Frits van Laar zich ook actief bezig als RPAS piloot. Hij heeft veel ervaring met diverse drone systemen.

Frits van Laar is in bezit van RPA-L bevoegdheid inclusief FI (Flight Instructeur). Binnen Drone Flight Academy is Frits werkzaam vooral werkzaam als theorie en praktijk instructeur.

Bekijk Frits op LinkedIn

Sander Starreveld, Accountable manager

Sander heeft een achtergrond in de bemande luchtvaart. Hij was onder andere werkzaam bij KLM, Martinair en de Inspectie voor de luchtvaart. Momenteel wisselt hij zijn werkzaamheden bij Drone Flight Academy af met het vliegen als gezagvoerder in de wereldwijde zakenluchtvaart. Sander is in bezit van een ATPL, inclusief verschillende typen bevoegdheden, één en meermotorige bevoegdheid, instrument rating en radiotelefonie. Sander heeft jarenlang nieuwe piloten opgeleid binnen de luchtvaartmaatschappijen waarvoor hij vliegt. Met name de ervaring en het netwerk van Sander binnen de bemande luchtvaart maakt dat onze opleidingen dicht aansluiten bij de internationale standaards.

Binnen Drone Flight Academy is Sander verantwoordelijk voor de erkenningen en opleidingen van Drone Flight Academy.

Bekijk Sander op LinkedIn

Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones.