Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones of RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems). Dit doen we inmiddels al enkele jaren met veel plezier. We hebben een erkenning bij  inspectie IL&T als opleider voor dronepiloten voor het RPA-L brevet.  Deze erkenning betekent dat onze opleidingsinhoud, onze drone instructeurs, onze opleidingslocaties en onze drones allemaal goedgekeurd zijn door het ministerie. 

De theorie- en praktijkexamens om professioneel drone piloot te worden (RPA-L) worden afgenomen onder toezicht van het NLR. Zij geven ook het officiële brevet uit. 

Wil jij drone piloot worden? Voor ons is het erg belangrijk dat wij jou op een veilige en verantwoorde manier opleiden, zodat jij leert hoe je veilig kunt vliegen met een drone.

Om onze cursussen aan te kunnen bieden, werken we nauw samen met een aantal uiteenlopende partners:

  • UAV Solutions – UAV Solutions levert zakelijke diensten met onbemande vliegtuigen aan bedrijven en instellingen.
  • DJI – DJI, gevestigd in Shenzen (China), is wereldwijd marktleider in ontwikkeling en verkoop van drones. 
  • Aerialtronics – Aerialtronics is gevestigd in Nederland en ontwerpt, produceert en beheert onbemande luchtvaartsystemen.
  • NLR - Het NLR is een kennisonderneming op het gebied van lucht- en ruimtevaart en is gevestigd in Nederland.
  • KNVvL - de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart is dé overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaart hobby's in Nederland. Vóór en dóór liefhebbers van de luchtvaart.
  • Dronexpert - Dronexpert.nl is leverancier van unieke accessoires voor drones.
  • EUROUSC-  Keurt en evalueert de luchtwaardigheid van RPAS of drones, piloten, scholen, producenten en verdelers. En is verantwoordelijk voor de examinering. 

Ons team bestaat uit ervaren drone instructeurs met jarenlange ervaring in het vliegen met drones, de vlieg- en veiligheidssector. We werken vanuit een gezamenlijke visie, om zoveel mogelijk jonge drone piloten op te leiden tot professionals, die op een veilige en verantwoorde manier met het Nederlandse luchtruim om kunnen gaan. 

Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones.