Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones of RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems). 

Drone Flight Academy heeft een erkenning aangevraagd bij de inspectie IL&T als opleider voor dronepiloten voor het RPA-L brevet. Deze erkenning betekent dat opleidingsinhoud, trainers, opleidingslocaties en drones goedgekeurd zijn door het ministerie. De theorie- en praktijkexamens voor RPA-L zullen worden afgenomen onder toezicht van het NLR. Wil jij drone piloot worden? Dan is het voor ons belangrijk dat wij jou veilig en verantwoord opleiden zodat jij leert vliegen met een drone.  

Drone Flight Academy werkt nauw samen met verschillende partners:

  • UAV Solutions – UAV Solutions levert zakelijke diensten met onbemande vliegtuigen aan bedrijven en instellingen.
  • DJI – DJI, gevestigd in Shenzen (China), is wereldwijd marktleider in ontwikkeling en verkoop van drones. 
  • Aerialtronics – Aerialtronics is gevestigd in Nederland en ontwerpt, produceert en beheert onbemande luchtvaartsystemen.
  • NLR - Het NLR is een kennisonderneming op het gebied van lucht- en ruimtevaart en is gevestigd in Nederland.
  • KNVvL - de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart is dé overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaart hobby's in Nederland. Vóór en dóór liefhebbers van de luchtvaart.
  • Dronexpert - Dronexpert.nl is leverancier van unieke accessoires voor drones.

Onze visie

Iedereen die met een drone vliegt, maakt gebruik van het luchtruim. Dat luchtruim is van iedereen. Er zijn meerdere gebruikers: drones, modelvliegers, recreatieve vliegers, helikopters van trauma- en politiediensten, kleine- en grote luchtvaart. Om het luchtruim open en veilig te houden, moeten drone piloten zich gedragen als professionele gebruikers van het luchtruim. Je moet als drone piloot dus weten wat je wel en niet kan en mag doen. Drone Flight Academy wil met haar opleidingen bijdragen aan een veilig gebruik van het luchtruim.

Lees meer over onze missie en visie

Maak kennis met ons team

De oprichters van Drone Flight Academy hebben een jarenlange ervaring in de vliegsector en veiligheidssector. 

Lees meer over onze mensen

Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones.