RPA-L

Wordt een professionele drone piloot

Bij Drone Flight Academy leer je niet alleen vakkundig vliegen, maar ook veilig vliegen. Een goede safety culture is daarvoor onmisbaar en daarom schenkt Drone Flight Academy hier veel aandacht aan. Nadat je de gehele opleiding met goed gevolg hebt uitgevoerd, volgt een praktijkexamen. Als je daarvoor slaagt, ontvangt je het Drone Flight Academy-certificaat, waarmee je bij de ILT het felbegeerde RPA-L kunt aanvragen.

Opleiding en brevet RPA-L

De basisopleiding voor een professioneel dronepiloot is het brevet RPA-L. In Nederland moet je voor het professioneel vliegen met een drone een brevet halen, het RPA-L. Professioneel vliegen wil zeggen dat je opdrachten uitvoert tegen betaling voor een gecertificeerde drone operator. Drone Flight Academy is door de Inspectie Leefomgeving en Transport gecertificeerd als opleider voor het RPA-L. Dit brevet geeft je de mogelijkheid om te vliegen met een drone tot 25 kg onder VLOS en EVLOS in de categorieën H, A en OA. 

In klassen van maximaal 15 cursisten wordt eerst de theorie behandeld. Zo leer je o.a. de wet- en regelgeving, hoe een drone werkt en luchtvaartmeteorologie. Ook wordt uitgelegd hoe je een vlucht goed voorbereidt.  Na het theoriedeel wordt 

Onder begeleiding van een ervaren instructeur leer je eerst de basistechnieken. Als je die onder de knie hebt, worden de noodgevallen beoefend. Je sluit af met het onderdeel advanced manoeuvres, waarbij o.a. het werken met een observer centraal staat. In alle vlieglessen staat vliegveiligheid voorop: bij Drone Flight Academy leer je niet alleen vakkundig vliegen, maar ook veilig vliegen. Een goede safety culture is daarvoor onmisbaar en daarom schenkt Drone Flight Academy hier veel aandacht aan. Nadat je alle oefeningen met goed gevolg hebt uitgevoerd, volgt een praktijkexamen. Als je daarvoor slaagt, ontvangt je het Drone Flight Academy-certificaat, waarmee je bij de ILT het felbegeerde RPA-L kunt aanvragen.

Voor wie Iedereen die bedrijfsmatig onder een ROC wil vliegen
Duur 3 dagen theorie, 2 dagen praktijk
Examen Ja, theorie en praktijk, beide onder toezicht van het NLR
Diploma Ja, met het diploma kan een RPA-L brevet aangevraagd worden bij ILT
Status Erkende opleiding volgens Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen
Locatie Hoofddorp en Twente
Groepsgrootte Minimaal 5, maximaal 15
Kosten €3.500 ex. BTW
Inbegrepen Lesmateriaal, examenkosten, gebruik drones, koffie/thee en lunch
Niet inbegrepen Kosten brevet RPA-L, medische keuring LAPL

Vragen? Raadpleeg de FAQ’s of neem direct contact met ons op

Meld aan

Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones.