Mini drone regeling

Vanaf 1 juli dit jaar is het dankzij de mini drone regelgeving eenvoudiger om commercieel met drones tot en met 4 kg te vliegen.

Om te mogen vliegen zijn de volgende zaken vereist en hiermee kunt u dan de vergunning (ROC-Light) aanvragen:

  • Een bewijs van inschrijving voor de drone.
  • Een aansprakelijkheidsverzekering.
  • Aantoonbare kennis en ervaring.

Mini-drone opleiding

U dient als piloot te beschikken over voldoende luchtvaartkennis en het is daarom verplicht om een examen af te ronden. Wie graag zowel theorie als praktijk bijgebracht wil krijgen kan terecht bij Drone Flight Academy. Wij bieden een cursus aan waarbij u kennis opdoet van zowel de theorie als praktijk.

Theorie

De Mini-drone opleiding is voor alle professionele en particuliere drone piloten, met een drone onder 4 kg vliegen binnen de daartoe gestelde beperkingen (zie beleidsregel). Deze theorie-opleiding van 1 dag behandelt alle noodzakelijke theorie, zoals wet- en regelgeving en vluchtvoorbereiding.

*Met de opgedane kennis kan het theorie-examen afgelegd worden bij het KEI. Hiermee kan je de gewenste ontheffing van het vliegverbod aanvragen.

Praktijk

Tijdens het praktijkonderdeel bij Drone Flight Academy worden de praktische basis vliegvaardigheden en de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen aangeleerd. Verzekeraars vragen om deze of soortgelijke ervaring.

Tijdens de praktijktraining leren deelnemers ook onder begeleiding van instructeurs kennis te maken met de techniek van de drones (onder anderen: vluchtvoorbereiding, de besturing en de camerabediening). Dit praktijkonderdeel duurt een halve dag en is onderdeel van de mini drone opleiding.

Voor wie Iedere professional die gebruik wil maken van de mini-drone regeling
Duur 1 dag theorie, 0,5 dag praktijk en examen
Examen Examen moet afgelegd worden bij het KEI
Diploma Ja, bewijs van deelname wordt na afronding overhandigd
Locatie Zie onze locaties in het aanmeldformulier
Groepsgrootte Maximaal 15
Kosten Theorie, Praktijk en examen: € 900,- (excl. BTW)
Inbegrepen Lesmateriaal, koffie/thee en lunch

Vragen? Raadpleeg de FAQ’s of neem direct contact met ons op

Boek direct

Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones.