Opleidingen tot drone piloot

Je wilt graag drone piloot worden, misschien commercieel of professioneel, maar hoe pak je dat aan? Het begint allemaal bij de opleiding drone piloot.

Veilig drone vliegen staat voorop

Vliegen is fantastisch! Maar wel iets wat natuurlijk veilig en vakkundig moet gebeuren. Om dit te kunnen verwezenlijken, is een goede safety culture onmisbaar. We schenken hier bij Drone Flight Academy dan ook voldoende tijd en aandacht aan, want ook bij ons staat veiligheid voorop.  

Aanbod Drone Flight Academy

Bij Drone Flight Academy, bieden we twee typen drone opleidingen aan, namelijk de RPA-L opleiding, waarbij je wordt opgeleid tot professioneel drone piloot, en de ROC-Light opleiding, ook wel mini-drone opleiding genoemd. Bij de ROC-Light opleiding wordt je opgeleid om te vliegen met drones tot 4 KG, waarbij je commercieel gebruik mag maken van je vliegkunsten en een theorie examen kunt afleggen bij het KEI. Wanneer je dit hebt volbracht, mag je een ontheffing van een vliegverbod aanvragen. Tijdens de opleidingen krijg je een beeld hoe er gevlogen wordt met drones en worden de drones gedemonstreerd.

Drone opleiding op maat

Alle drone opleidingen die we bij Drone Flight Academy aanbieden kunnen we ook tailormade aanbieden. Heb je behoefte aan een opleiding op maat? Geef dit aan ons door via ons contactformulier, dan kijken we in samenspraak wat de beste invulling wordt.

Mini-drone opleiding, ROC-Light

Met de ROC-Light mini-drone opleiding word je voorbereid op het vliegen met een drone. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Na deze opleiding succesvol te hebben volbracht en je geslaagd bent voor het theorie examen, moet je ontheffing aanvragen. Hierna mag je commercieel vliegen met een drone en ben je volledig op de hoogte van alle regelgeving omtrent het vliegen met drones in het Nederlandse luchtruim.
Lees meer

RPA-L opleiding: wordt professioneel drone piloot

De RPA-L opleiding die we aanbieden bij Drone Flight Academy, leidt je op tot professioneel drone piloot. Je leert tijdens deze training niet alleen vakkundig vliegen, maar vooral veilig vliegen. Heb je deze hele opleiding met goed gevolg uitgevoerd, dan volgt er een praktijk examen en een theorie examen. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het Drone Flight Academy-certificaat. Hiermee kun je bij de ILT het felbegeerde RPA-L aanvragen.
Lees meer 

 

 

Drone Flight Academy

Drone Flight Academy ontwikkelt en verzorgt trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met drones.

 Geplande Cursussen