Al meer dan 10.000 piloten opgeleid! Slagingskans 98% Beste opleider EU Dronebewijs
BE-NL
ContactWinkelwagen

Welke drone opleiding heb ik nodig?

12.01.2022|

Het vliegen met een drone kan niet alleen een leuke hobby zijn maar steeds meer worden drones ook ingezet voor commerciële doeleinden. Voor beide geldt dat er een opleidingsplicht zit om te mogen vliegen met drones zwaarder dan 250 gram. Afhankelijk van de operatie valt een vlucht vervolgens in de Open-categorie of de Specific-categorie. Het is dus van groot belang om vooraf goed te bepalen waar en hoe jij de drone wilt gaan gebruiken. Afhankelijk daarvan zul je de best passende opleiding kunnen volgen!

De verschillende opleidingen

Drone Flight Academy biedt zowel opleidingen voor de Open-categorie als opleidingen voor de Specific-categorie aan. Zoals hierboven beschreven is van de operatie afhankelijk in welke categorie je valt. Voor vluchten met een laag risico zal een opleiding in de Open-categorie veelal voldoende zijn. Tijdens een van onze opleidingen is het mogelijk om het lichte of het zware EU Dronebewijs te halen (of beide tegelijk). Onderstaand vind je de opleidingen gerelateerd aan het EU Dronebewijs:

  • DronePilot Basic Light = Online opleiding voor het EU Dronebewijs A1/A3
  • DronePilot Basic = Online opleiding voor het EU Dronebewijs A2
  • DronePilot Basic = Online opleiding voor het EU Dronebewijs A1/A3+A2
  • DronePilot Basic Plus = 2-daagse fysieke opleiding voor het EU Dronebewijs A1/A3+A2

NAAR OPLEIDINGEN OPEN-CATEGORIE

Vallen jou vluchten in een hoger risicoprofiel, denk hierbij aan vliegen met zwaardere drones of vliegen over niet-betrokken personen, dan krijg je te maken met de Specific-categorie. Vooralsnog biedt Drone Flight Academy daar twee verschillend opleidingen voor aan:

  • DronePilot Advanced Light* = 3-daagse fysieke opleiding voor STS-01/PDRA-S01
  • DronePilot Advanced* = 5-daagse fysieke generieke opleiding voor de ’gehele’ Specific-categorie incl. EU Dronebewijs A1/A3+A2.

*Drone Flight Academy biedt vooralsnog enkel de opleidingen m.b.t. de Open-categorie aan in België. 

Om daadwerkelijk te kunnen vliegen in de Specific-categorie is naast een opleiding ook een exploitatievergunning nodig. Deze vergunning vraag je aan bij de ILT en bestaat onder meer uit een operationeel handboek.

Welke drone opleiding heb jij nodig?

Zoals hierboven al beschreven is vooral het risiconiveau van de operatie van belang om te bepalen welke opleiding het beste bij jou past. Vlieg je voornamelijk met een lichte drone en niet in de buurt van mensen dan kun je uitstekend uit de voeten in de Open-categorie. Ben je van plan om inspecties uit te gaan voeren in bijvoorbeeld woonwijken? Dan zul je je meer moeten focussen op de Specific-categorie. Naast deze twee categoriën is het ook nog mogelijk om een opleiding te volgen die dieper in gaat om de toepassingen van drones; fotografie, inspectie en/of mapping.

Wil je meer weten over de verschillende opleidingen? Mail ons gerust of bel naar +32 23 20 44 36.

MAIL

 

DronePilot | BASIC LIGHTMeer informatie
DronePilot | BASIC (A2)Meer informatie
DronePilot | BASICMeer informatie
DronePilot | BASIC PLUSMeer informatie