Al meer dan 10.000 piloten opgeleid! Slagingskans 98% Beste opleider EU Dronebewijs
BE-NL
ContactWinkelwagen

DJI brengt Mavic 3 op de markt!

16.11.2021| Dion Thomas

Drie jaar na de introductie van de DJI Mavic 2 series, heeft DJI, marktleider op het gebied van drones, begin november de nieuwe Mavic 3 gepresenteerd. De drone heeft meerdere cameralenzen en de vliegtijd op een volle batterij bedraagt 45 minuten. 

Dual-camera

Een grote verandering ten opzichte van de Mavic 2 is dat de Mavic 3 beschikt over twee camera's. De dual-camera bestaat namelijk uit een hoofdcamera en een telelenscamera.

De hoofdcamera, de Hasselblad L2D-20c, beschikt over een zogenaamde Mirco Four Thirds (MFT) CMOS-sensor. Deze camera filmt in 4K of 5,1K met respectievelijk 120fps of 50 fps. De Hasselblad L2D-20c beschikt over een beeldhoek van 84 graden, een sluitertijd van f/2.8 tot f/11 en maakt 20 megapixel foto's. 

Met de telelenscamera is het mogelijk om te filmen in 4K met 30fps. De telelenscamera beschikt over een 162 mm telelens, een beeldhoek van 15 graden en een vast diafragma van f/4/4. Het is met de telelenscamera daarnaast mogelijk om 28 keer hybride in te zoomen. 

Specificaties

Een groot voordeel ten opzichte van de Mavic 2 series is dat je met de Mavic 3 ruim 45 minuten kan vliegen. Deze verbetering is met name gerealiseerd door het verbeteren van de motoren en propellers, het aerodynamische ontwerp en het lichtere ontwerp in vergelijking met de Mavic 2. De drone weegt namelijk nog net geen 900 gram, beschikt nog niet over een CE-label waardoor je dus in het bezit moet zijn van je volledige EU Dronebewijs om met de Mavic 3 te mogen vliegen! 

NAAR OPLEIDING

Daarnaast zorgt het vernieuwde APAS 5.0 voor een sterk verbeterde detectie van obstakels en zorgt de Activetrack 5.0 voor dat de Mavic 3 in meerdere richtingen achter een object kan aanvliegen. Deze zaken zijn echter wel pas vanaf januari mogelijk. Als laatste zal de Mavic 3 na het activeren van de RTH-mode niet meer alleen simpel opstijgen naar de ingestelde hoogte en in een rechte lijn terugvliegen, maar kiest het daarentegen voor de meest veilige route. 

Cine Premium Edition

Ten opzichte van de reguliere versie van de Mavic 3 beschikt de Mavic 3 Cine Premium Edition over een ProRes 422HQ. Dit zorgt ervoor dat  de Cine Premium Edion beschikt over interne SSD capaciteit van 1TB en de zogenaamde ProRes-codec. De door Apple ontwikkelde compressietechnologie zorgt ervoor dat er minder data verloren gaat tijdens de omzetting van ruwe data naar bewerkbare videobeelden. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over de Mavic 3? Bekijk dan de review van onze partner Coolblue!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DronePilot | BASIC LIGHTMeer informatie
DronePilot | BASIC (A2)Meer informatie
DronePilot | BASICMeer informatie
DronePilot | BASIC PLUSMeer informatie