RPA-L

Volg bij Drone Flight Academy de gehele RPA-L drone opleiding. Wij zijn door de overheid erkend als vliegschool. Nadat je de gehele theorie- en praktijkopleiding met goed gevolg hebt uitgevoerd, volgt een praktijkexamen zodat je leert vliegen met een drone. Als je daarvoor slaagt ontvang je het Drone Flight Academy certificaat. Daarmee kun je bij IL&T je brevet aanvragen.

Lees meer


Kosten: €3500 (excl. BTW)

Direct aanmelden

ROC Light

Drone Flight Academy is de specialist in het leren vliegen met een drone. Wij bieden een compleet pakket aan; begeleiding van aanmelding, training in het vliegen met een drone, inschrijving van het toestel, hulp bij verzekering tot het verkrijgen van toestemming van de overheid om daadwerkelijk te kunnen vliegen. Drone vliegen doe je bij Drone Flight Academy! 

Lees meer


Kosten: €900 (excl. BTW)

Direct aanmelden

DroneBewijs

Het DroneBewijs is een online training, bestaand uit een lesboek en een trainingsvideo. De training wordt afgesloten met een aantal vragen op het online trainingsplatform van Drone Flight Academy. Drone Flight Academy is door de overheid erkend voor professionele drone opleidingen.  

Lees meer


Kosten: €45,- inclusief BTW

Drone Flight Academy – veilig en vakkundig vliegen met drones

Iedereen die met een drone vliegt, maakt gebruik van het luchtruim. Om dat luchtruim veilig te delen, moeten gebruikers rekening met elkaar houden. Daarvoor zijn regels opgesteld. Veilig vliegen met een drone is een kwestie van regels kennen en verantwoording nemen. Vakkundig drone vliegen is een kwestie van leren hoe je je drone goed moet besturen. Bij Drone Flight Academy leer je zowel veilig als vakkundig te vliegen met je drone. Daarom is Drone Flight Academy ambassadeur van Veilig Vliegen met drones.  

Drone Flight Academy, jouw opleider voor ROC-Light en RPA-L

Wanneer je wilt gaan vliegen met een drone, privé of zakelijk, dan zal je kennis moeten hebben van de wet- en regelgeving rondom het vliegen met drones in het Nederlandse luchtruim. Die kennis doe je op bij de ROC-Light opleiding of bij de RPA-L opleiding. Bij deze beiden opleidingen volg je zowel een praktijk- als een theoriegedeelte. Na het volgen van de RPA-L drone opleiding ontvang je van Drone Flight Academy het drone certificaat. Met dit certificaat kun je vervolgens je drone brevet aanvragen bij de ILT. 

Na het volgen van de ROC-Light opleiding kun je het theorie-examen gaan afleggen bij het KEI. Wanneer je dit examen hebt afgerond, kun je ontheffing van het vliegverbod aanvragen, waardoor je met een drone onder de 4 KG commercieel kunt vliegen.

Het Drone Flight Academy Team

Het Drone Flight Academy team bestaat uit drone instructeurs met jarenlange ervaring op het gebied van onbemande luchtvoertuigen. Samen met hen ga je aan de slag om commercieel of professioneel drone piloot te worden en leer je alles over het vak. 

Lees alles over ons team

 Geplande Cursussen